VÆR DIG

Det store er ikke at være det ene eller det andet, men at være sig selv, og det kan ethvert menneske, når blot det vil.

Søren Kirkegaard

I dag skal jeg holde et videomøde, med min virksomhedskonsulent. 

Efter morgenkaffen, sætter jeg mig og tegner et overblik over ”biksen” – Praksis Perspektiv, hedder min enmandsvirksomhed. Hvordan går det resultaterne, kunderne, salget. Hvordan går det med mig selv? Jeg kigger tilbage, jeg kigger frem. Det interessante er, at allerede inden videomødet starter, har jeg fået en større klarhed over, hvor jeg er, hvad jeg mangler, og hvad der lykkes. Så toner Marie frem på skærme. Det føles som en anden tid, når jeg tænker på sidst, vi talte sammen i januar. Så det er godt at se hende. Nu får jeg lejlighed til at genfortælle mine overvejelser, høre mig selv og få stillet hendes gode uddybende spørgsmål. I samtalen, bliver jeg mere klar over, hvad jeg vil, hvad jeg står for, og hvad der er mig. Inden vi logger af, sætter vi en ny dato for sparring. Så ved jeg, at jeg har den dag i kalenderen.

Min pointe er, at når Kirkegaard siger at ethvert menneske kan være sig selv, blot de vil – så jeg vil påstå, at det hjælper gevaldigt at have et menneske at stoppe op sammen med ind imellem, ellers kan jeg godt rende rundt og prøve at blive det ene eller det andet. Måske det andre synes, jeg skal være.

Så dagens anbefaling: Sæt en dato i kalenderen og lav et møde med én, der kan give sparring. Uanset om det at være dig er noget med at drive virksomhed og ledelse eller noget helt andet. Det handler om at være dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *